Recent Posts

joi, 15 martie 2018

Tort cu crema de branza si jeleu de visine

Tort cu crema de branza si jeleu de visine


Tort cu crema de branza si jeleu de visine
Dr Oetker ne-a invitat la concurs si cum nu puteam sa ignor provocarea am dat curs pregatind un tort cu ingrediente de la Dr Oetker. A iesit un tort delicios.
Ingrediemte:
  • Rulada:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon Dr Oetker
  • 5 gr zahar  vanilat Bourbon
  • 2 gr praf de copt
  • un praf de sare
Budinca de ciocolata:
  • 1 plic budinca ciocolata neagra Dr Oetker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 30 gr unt
Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 gr zahar  vanilat  Dr Oetker
  • 2 gr praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura amidon Dr Oetker
  • 1 lingura cacao Dr Oetker
  • 1 lingura rom
  • un praf de sare
Crema:
  • 350 gr crema de branza
  • 2 linguri mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 gr  gelatina Dr oetker +2 linguri apa rece
  • 150 ml frisca lichida
Jeleul de visine:
  • 300 gr visine congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic gelatina Dr Oetker+2 linguri apa rece
  • 2 plicuri Tort Gelee Dr Oetker

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea ruladei.Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat  si zahar pana  zaharul se topeste  si capata o consistenta cremoasa.Cernem faina impreuna cu praful de copt, amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza faina, apoi turnam compozitia in tava mare de la aragaz pe care am asezat hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumeneaste usor, apoi scoatem rulada si o intoarcem pe alta hartie de copt. Rulam strans, acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.
 Intre timp pregatim budinca.Punem  intr-o cratita praful de budinca cu zaharul, apoi adaugam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc si amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos, adaugam untul si amestecam energic. Lasam budinca sa se raceasca, apoi derulam rulada, intindem budinca si o rulam din nou. Lasam rulada la rece.
Tort cu crema de branza si jeleu de visine

Tort cu crema de branza si jeleu de visine


Pregatim blaturile.Mixam  ouale  intregi cu sare, zahar vanilat si zahar pana devin cremoase, cernem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam 3/4 din compozitia intr-o forma de tort cu diametru 24 tapetata cu hartie de copt. In restul compozitiei turnam cacaua cernuta si romul. Omogenizam si turnam intr-o forma de tort cu diametru 22.
Dam formele la cuptor pana trec proba scobitorii si se rumeneasc usor. Scoatem blaturile si le lasam la racit.
Tort cu crema de branza si jeleu de visine

 Pentru jeleul de visine punem visinele impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mic si le lasam sa dea 2-3 clocote. Intre timp hidratam gelatina in apa rece. Turnam cate putina zeama  fierbinte de la visine peste gelatina rece si amestecam energic. Cand gelatina este bine dizolvata turnam peste visine, amestecam si lasam sa se raceasca.
Tort cu crema de branza si jeleu de visine
Pentru crema de branza  punem la hidratat gelatina in apa rece, apoi o punem la cuptorul cu microunde cat sa se infierbante si sa se topeasca gelatina, fara a fierbe.
Mixam crema de branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat si mascarponele. Adaugem  1-2 linguri crema in gelatina fierbinte, omogenizam, apoi turnam gelatina in crema. Amestecam , apoi adaugam frisca batuta spuma tare. Amestecam usor si dam deoparte pana montam tortul.

Montam tortul in forma cu diametru 24 tapetata cu folie alimentara. Taiem rulada felii si tapetam cu ea fundul si peretii formei.
Tort cu crema de branza si jeleu de visine
Asezam un strat de crema pe fund si si 1cm pe pereti, lasand o adancitura la mijloc, in care vom pune jeleul de visine racit, dar nu intarit.
Asezam blatul de cacao, restuul de crema de branza, apoi blatul alb. 
Dam forma la frigider pentru cateva ore, apoi ornam tortul cu jeleu rosi Tort Gelee de la Dr Oetker conform indicatiilor de pe plic.


Tort cu crema de branza si jeleu de visine

Tort cu crema de branza si jeleu de visine

Tort cu crema de branza si jeleu de visine

Tort cu crema de branza si jeleu de visine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...