Recent Posts

duminică, 18 martie 2018

Tocanita de post cu ciuperci, arpagic si masline

Tocanita de post cu ciuperci, arpagic si masline

Tocanita de post cu ciuperci, arpagic si masline

De multa vreme tanjeam cupa o tocanita de ciuperci, asa ca astazi i-a venit randul. Delicioasa, chiar daca este de post, cu un gust deosebit de la arpagicul de ceapa rosie si aromata cu mult marar.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 500 gr ciuperci champignon proaspete
  • o mana arpagic de ceapa rosie
  • 1 conserva de rosii
  • 1oo gr masline negre
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare:

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Presaram putina sare si acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana se inmoaie, apoi adaugam arpagicul intreg, curatat si spalat. Lasam sa se inmoaie usor, apoi adaugam ciupercile curatate si taiate lamele. Acoperim cu capacul si lasam  sa  scada zeama de la ciuperci. Daca este nevoie mai adaugam putina apa calda, pana ciupercile sunt aproape gata. Adaugam conserva de rosii, maslinele,rozmarinul uscat,  potrivim da sare, piper. Cand sosul scade adaugam mararul tocat fin si stingem focul.

Tocanita de post cu ciuperci, arpagic si masline

Tocanita de post cu ciuperci, arpagic si masline

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...