Recent Posts

luni, 12 martie 2018

Ciorba din piept de gaina cu orez si iaurt

Ciorba din piept de gaina cu orez si iaurt

Ciorba din piept de gaina cu orez si iaurt

Ador  ciorbele din carne de pui si smantana. De  la o vreme am inceput sa inlocuiesc smantana cu iaurt, astfel ciorba iese mai usoara, usor acrisoara, dar la fel de buna.Putin usturoi, putin patrunjel verde tocat fin si ciorba  va avea un gust aparte, pana si cei mai mofturosi vor fi incantati.

Ingrediente pentru Ciorba din piept de gaina cu orez si iaurt:

  • 1 bucata piept de gaina cu os si piele
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura orez
  • sare
  • piper negru boabe
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr iaurt
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare:

Spalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana  zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 bucata de telina.Fierbem pana carnea este  moale. Scurgem zeama. Scoatem carnea de pe os si o  taiem cubulete.
Inrtr-o oala punem morcovul  ramas ras pe razatoarea mare in uleiul incins. Adaugam un praf de sare si acoperim cu un capac. Lasam la foc mic, amestecand ocazional pana morcovul incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa tocata fin. Amestecam ocazional pana ceapa se inmoaie usor, apoi stingem cu zeama oprita. La primul clocot adaugam orezul si pieptul de pui. Potrivim de sare si piper, fierbem pana orezul este gata si mai adaugam apa sau  zeama de arne in functie de cat de groasa dorim sa iasa.
Amestecam iaurtul cu galbenusurile intr-un castron, adaugam cate putina zeama fierbinte, amestecand continuu, apoi turnam tot amestecul in ciorba. Punem usturoiul tocat fin, stingem focul si acoperim vasul cu un capac. Servim ciorba  fierbinte cu patrunjel verde tocat fin deasupra.

Ciorba din piept de gaina cu orez si iaurt


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...