Recent Posts

duminică, 11 februarie 2018

Saratele

Saratele

Saratele

Ingrediente:

  • 300 gr osanza
  • 1 pachet margarina
  • 1 kg faina
  • 2 oua+1 pentru uns
  • 26 gr drojdie
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • telemea rasa
  • mac

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un castron.La mijloc punem osanza, margarina si sarea si framantam pana obtinem un aluat nisipos. Intr-o cana punem drojdia, zaharul si laptele si amestecam bine. Turnam amestecul peste margarina cu faina. Adaugam si ouale. Framantam bine aluatul, daca este nevoie mai adaugam putin lapte caldut.Acoperim vasul si il lasam  sa creasca aproximativ 1 h.
Dupa ce a crescut impartim aluatul in 3-4 parti. Intindem o foaie pe un blat de lemn, in grosime de 1/2 cm, o ungem cu ou batut, presaram telemea rasa pe razatoarea mica si mac. Cu un cutit sau un aparat de taiat pizza taiem fasii lungi de 7-8 mm pe care le asezam in tava pe hartie de copt.
Saratele

Saratele
Coacem pana se rumeneasc usor, apoi le scoatem si le lasam la racit.
Saratele

Saratele

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...