Recent Posts

luni, 27 noiembrie 2017

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

Ingrediente:

aluat:
  • 140 gr faina
  • 70 gr unt
  • 40 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
umplutura:
  • 300 gr piure de dovleac
  • 1 ou mare
  • 50 gr zahar brun
  • scortisoara pudra
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare:

Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam rapid un aluat elastic, pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 minute.
Intindem aluatul  pe un  blat de lemn infainat si tapetam cu el fundul si peretii unei forme de tarte.Pastram 1/3 din aluat pentru a decora tarta Intepam aluatul cu furculita din loc in loc, punem deasupra hartie de copt, umplem golul cu fasole sau orez si dam forma la cuptor. Dupa 10 minutescoatem hartia de copt cu fasole cu tot si  lasam aluatul sa se coaca. Scoatem forma si il lasam sa se raceasca. 
Pentru umplutura  mixam toate ingredientele. Turnam compozitia in  coaja de tarta.Cu aluatul ramas decoram tarta. Dam  forma inapoi la cuptor pana umplutura se leaga.

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...