Recent Posts

sâmbătă, 25 februarie 2017

Tarta cu branza dulce si mandarine

Tarta cu branza dulce si mandarine


Tarta cu branza dulce si mandarine


Ingrediente:


Crusta:

  • 100 gr unt 82%
  • 200 gr faina
  • 75 gr zahar pudra
  • 1 ou

Umplutura:

  • 500 gr branza dulce
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 plic budinca de cocos
  • 2 cutii compot de mandarine
  • 1 lingurita gelatina

Mod de preparare:

Tarta cu branza dulce si mandarine
 

Pregatim mai intai crusta.Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul pudra si oul si amestecam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o folie de plastic si il dam la rece pentru 1/2 de ora.
Intindem aluatul cu sucitorul si il asezam intr-o forma de tarta, tapetand fundul si peretii acesteia. Taiem surplusul de pe margini si intepam aluatul cu furculita din loc in loc, Asezam peste aluat o hartie de copt, umplem interiorul cu boabe de fasole sau orez si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute.Scoatem tava, scoatem hartia de copt cu tot cu boabele de fasole si umplem crusta de tarta cu crema de branza.
Pentru umplutura separam ouale. Batem albusurile spuma tare. Amestecam branza cu zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de budinca. Amestecam cele doua compozitii si turnam in crusta de tarta. Dam tarta la cuptor la foc mediu pana tarta se rumeneste usor. Scoatem tarta si o lasam la racit. Scurgem fructele din compot. Asezam peste branza feliile de mandarina. Hidratam gelatina in 125 ml sirop de la compot, apoi  punem lichidul la foc si il incalzim bine, fara a fierbe. Il lasam sa se racoreasca usor, apoi il turnam peste fructe.Dam tarta la rece pana in momentul servirii.
Tarta cu branza dulce si mandarine

Tarta cu branza dulce si mandarine


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...