Recent Posts

luni, 20 februarie 2017

Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci si cartofi copti





Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci si cartofi copti

Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci si cartofi copti


Ingrediente:

  • 2 muschiuleti caprioara
  • 500 gr ciuperci champignon  mici
  • sare
  • piper negru boabe
  • ienibahar boabe
  • rozmarin uscat
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 ml vin rosu
  • 2 foi de dafin
  • 300 ml smantana
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita amidon
  • cartofi copti ptr garnitura

Mod de preparare:

Curatam muschiuletii de pielite si il asezam intr-o tava Punem deasupra vinul, piperul, ienibaharul,rozmarinul, sare, piper,foile de dafin,  uleiul si lasam muschii 24 de ore la rece. Ii  intoarcem din cand in cand. A doua zi   punem tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu. Daca mai este nevoie adaugam apa calduta. Lasam  la cuptor pana carnea se patrunde bine(aproximativ 1 1/2 h). Inainte cu 15 minute de a fi gata scoatem folia de aluminiu.Scoatem muschiuletii cand sunt gata si ii pastram la cald. Scurgem zeama de pe  carne intr-o craticioara. Adaugam si untul. Curatam ciupercile si e taiem in jumatati. Punem ciupercile in untul incins si acoperim cu un capac 5 minute. Dam jos capacul si lasam sa scada zeama mai mult de jumatate.Dizolvam amidonul in putina apa ai amestecam cu smantana. Turnam smantana , potrivim de sare, piper, putin rozmarin si mai dam cateva clocote.

Servim muschiuletii taiati felii de aproximativ 2 cm cu sos de ciuperci si cartofi copti.

Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci si cartofi copti


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...