Pulpe de rata cu sos de prune coapte
Ingrediente pentru Pulpe de rata cu sos de prune coapte:
- 4 pulpe de rata
- 600 gr prune
- 200 ml vin rosu
- sare
- piper negru macinat
- rozmarin uscat
- usturoi granulat
- 1 baton scortisoara
- cateva cuisoare
- 2 -3 linguri zahar brun
- 1 lingura otet balsamic
Mod de preparare pentru Pulpe de rata cu sos de prune coapte:
Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le cindimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor la foc mediu. Dupa aroximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam sa se rumeneasca.Pentru sos spalam prunele si le taiem in jumatati. Asezam prunele intr-o tava intr-un singur strat, punem peste ele vinul, zaharul, otetul, scortisoara si cuisoarele.Dam tava la cuptor pana prunele se inmoaie, dar isi pastreaza forma si sosul se ingroase. Daca sosul nu s-a ingrosat suficient il scurgem intr-o craticioara si il punem la fiert separat pana obtinem consistenta dorita, apoi il turnam inapoi peste prune.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu