Recent Posts

luni, 25 iulie 2016

Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata

Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata

Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata

De la o vreme ne place tot mai mult ficatul, in special cel de curcan. Astazi l-am combinat cu piure de conopida si ceapa caramelizata.

Ingrediente pentru Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata:

  • 500 gr ficatei de curcan
  • 1 conopida
  • 2 cepe
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara macinata
  • 150 ml smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita otet balsamic

Mod de preparare pentru Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata:

Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine.

Spalam conopida, o taiem buchetele, pe care le punem la fiert in apa clocotita cu putina are. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana se transforma intr-o pasta fina.

Incintam 1 lingura ulei intr-o tigaie si punem ficateii. ii intoarcem pe ambele parti, si ii presaram cu sare si puper inainte cu putin timp de a fi gata.

Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Incintam uleiul ramas (2-3 linguri) intr-o tigaie si daugam ceapa.Amestecam usor sa se inmoae uniform. dupa ce ceapa incepe sa e inmoaie adaugam sarea si zaharul . Amestecam usor, pana ceapa incepe sa capete o culoare bruna, cand adaugam  otetul.. Amestecam usor si dam jos.

Servim ficateii cu piure de conopida si ceapa caeramelizata.

Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata


 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...