Publicat de
Ecaterina Mihaela
Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata
De la o vreme ne place tot mai mult ficatul, in special cel de curcan. Astazi l-am combinat cu piure de conopida si ceapa caramelizata.
Ingrediente pentru Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata:
- 500 gr ficatei de curcan
- 1 conopida
- 2 cepe
- sare
- piper negru macinat
- nucsoara macinata
- 150 ml smantana
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingurita otet balsamic
Mod de preparare pentru Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata:
Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine.
Spalam conopida, o taiem buchetele, pe care le punem la fiert in apa clocotita cu putina are. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana se transforma intr-o pasta fina.
Incintam 1 lingura ulei intr-o tigaie si punem ficateii. ii intoarcem pe ambele parti, si ii presaram cu sare si puper inainte cu putin timp de a fi gata.
Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Incintam uleiul ramas (2-3 linguri) intr-o tigaie si daugam ceapa.Amestecam usor sa se inmoae uniform. dupa ce ceapa incepe sa e inmoaie adaugam sarea si zaharul . Amestecam usor, pana ceapa incepe sa capete o culoare bruna, cand adaugam otetul.. Amestecam usor si dam jos.
Servim ficateii cu piure de conopida si ceapa caeramelizata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu