Recent Posts

duminică, 11 ianuarie 2015

Tort cu ananas si mango

Tort cu ananas si mango


Tort cu ananas si mango

Ingrediente pentru Tort cu ananas si mango :

  • blat:3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina
  • blat  de albusuri:3 albusuri,3 linguri zahar,6 linguri nuca cocos,1 lingura amidon
  • crema :250 gr crema de branza,280 ml iaurt,2 banane coapte,2 linguri zeama de lamaie,5 linguri zahar pudra, 200 ml smantana de frisca,1 plic gelatina
  • decor:3 galbenusuri,3 linguri zahar,1 plic gelatina,2-3 linguri nuca cocos
  • 1 compot ananas
  • 1 compot mango 

 Mod de preparare pentru Tort cu ananas si mango:

Preparam mai intai primul blat. Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam compozitia, apoi cernem faina. Amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam la racit.

Pentru blatul de albusuri batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos si amidonul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in aceeasi forma in care am copt primul blat.Punem blatul la cuptor pana se rumeneste usor.Scoatem blatul si il lasam la racit .

Scurgem separat compotul de ananas si compotul de mango.

Hidratam gelatina cu 2 linguri zeama de la compotul de ananas. Infierbantam gelatina intr-un castronel la cuptorul cu microunde sau bain marie, fara a o fierbe.

Mixam bananele cu zeama de lamaie.Amestecam branza  cu iaurtul, bananele mixate si zaharul pudra.Adaugam o lingura crema in gelatina, amestecam rapid , apoi turnam gelatina in crema. Omogenizam bine. Batem smantana si o amestecam cu restul compozitiei.

Montam tortul intr-o forma putin mai mare decat cea in care am copt blaturile.Asezam primul blat pe care il insiropam cu zeama de la compotul de mango.Intindem 1/2 din crema si jumatate din bucatile de ananas, eventual taiate putin mai mici. Asezam blatul de albusuri,3/4 din crema ramasa,1/2 din cantitatea de  mango taiat cubulete, apoi acoperim cu restul de crema. Dam tortul la frigider pentru cel putin o ora.

Scoatem tortul din forma si il asezam pe un platou.

Amestecam galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul, apoi adaugam 150 ml zeama de la compotul de ananas. Punem compozitia intr-un vas cu fundul dublu la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase. Intre timp hidratam gelatina in 2 linguri apa rece.Dam jos crema si adaugam gelatina. Amestecam energic. Mixam fructele ramase de ananas si mango si le adaugam in compozitie. Lasam sa se raceasca usor creama, apoi o turnam cu o lingura peste tort.Ornam cu fulgi de cocos si lasam tortul la rece pana in momentul servirii.

Tort cu ananas si mango




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...