Recent Posts

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Placinta masala de pui

Placinta masala de pui

Placinta masala de pui
O noua luna , o noua provocare Good Food .Mi-a trebuit cam mult sa ma apuc de treaba  pentru ca am gasit cu greu revista . Apoi am constatat ca nu prea aveam prin casa multe dintre ingrediente . Am fost cam nehotarata , insa in final m-am hotarat sa o incerc  si nu imi pare rau . A fost delicioasa  .

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei
  • 4 bucati piept de pui fara piele
  • 2 cepe, tocate
  • 1 bucata de ghimbir , de lungimea unui deget , rasa
  • 3 catei de usturoi , zdrobiti
  • 2 linguri pasta de curry
  • cate 2 lingutite de coriandru macinat,chimion macinat si seminte de mustar
  • 2 lingurite de otet de vin alb sau rosu
  • 2 lingurite zahar brun sau normal
  • 2 conserve de 400 gr rosii tocate
  • 150 ml lapte de cocos
  • 1 ardei rosu mare , curatat de seminte si taiat in bucati mari
  • 1 ardei verde mare , curatat de seminte si taiat in bucati mari
  • 1/2 legatura mica de coriandru , frunzele tocate grosier , tulpinile puse deoparte
  • pentru toping:
  •  
  • 1,5 kg cartofi fainosi, taiati in bucati
  • 150 ml lapte de cocos din conserva
  • 1 lingurita turmeric
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 legatura ceapa verde, tocata fin
  • tulpinile de la coriandru , tocate fin
  • 1 lingurita seminte de ceapa sau negrilica
  • paine naan ,pentru servit

Mod de preparare:

 Incinge 2 lingurite de ulei intr-o cratita adanca. Rumeneste rapid bucatile de piept de pui pe ambele parti , apoi transfera-le pe o farfurie .

 Da focul mai mic si adauga restul de ulei, ceapa , ghimbirul si usturoiul . Caleste-le pana se inmoaie. Adauga condimentele si mai gateste totul cateva minute , amestecand .
 Adauga otetul , zaharul , rosiile si laptele de cocos. Adu mancarea la punctul de fierbere si las-o sa fiarba 10 minute .
 Toaca grosier pieptul de pui si adauga-l in vas alaturi de ardei . Fierbe totul inca 20 de minute , pana cand puiul se patrunde bine , iar sosul mai scade .
 Da mancarea jos, adauga frunzele de coriandru si asezoneaza dupa gust
 Pentru a prepara toppingul pune cartofii intr-o oala mare cu apa, adu-i la punctul de fierbere, apoi fierbe-i circa 10-15 minute.Scurge-i bine, apoi pune-i la loc in oala si lasa-i sa se usuce cateva minute .








Adauga laptele de cocos si turmericul in oala si zdrobeste cartofii . Asezoneaza-i  cu sare si zeama de lamaie , apoi incorporeaza ceapa verde si tulpinile de coriandru.
Transfera masala de pui intr-un vas de copt .












Aseaza deasupra linguri de piure de cartofi , apoi presara semintele .
Incinge cuptorul la 200 grade si coace 25-30 de minute . Serveste-o cu paine naan 










Placinta masala de pui
.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...